top of page
Ghid

Ghid implementare

Mai jos am raspuns la cateva intrebari frecvent intalnite in relatia cu clientii Nutrinest. Daca nu gasiti un raspuns la intrebarea dumneavoastra nu ezitati sa ne contactati la telefon  sau prin email .

Întrebari frecvente

Aveti o acreditare emisa de ANPC?

 

Aplicația creată de noi calculează și generează declarația nutrițională conform ordinului 201/2022 emis de ANPC si ghidului de implementare publicat de ANPC. Ordinul 201/2022 nu prevede necesitatea calculului declarației nutriționale de către persoane sau societăți autorizate pentru că nu există o certificare de acest fel. Astfel, calculul declarației nutriționale poate fi efectuat de orice persoană, fară a fi nevoie de o calificare specială.

Unde pot găsi ghidul publicat de ANPC?

 

Ghidul emis de ANPC se gaseste aici  și vă recomandăm să îl citiți înainte de a va calcula declarația nutrițională pentru a fi la curent cu toate cerințele ANPC.

Câte rețete pot adăuga în cadrul abonamentului meu?

 

Fie că vorbim de un abonament Basic sau Premium, aveti la dispoziție un număr nelimitat de rețete pe care le puteți introduce. Pe toată durata abonamentului aveti flexibilitate totală în adăugarea, modificarea și ștergerea rețetelor dumneavoastă.

Cum definesc restaurantul meu în aplicație?

 

Definirea restaurantului este chiar primul pas în vederea calculului declarației nutriționale. Puteți face asta prin setarea următoarelor detalii ale restaurantului:

  1. Nume restaurant

  2. Oraș

  3. Adresă

  4. Număr de telefon restaurant

  5. Email restaurant (optional)

  6. Rețea Wi-Fi (optional)

  7. Parola Wi-fi (optional)

Daca dețineți sau administrați mai multe restaurante ne puteți contacta pentru o ofertă personalizată.

Cum pot calcula o rețetă în aplicație și de ce informații am nevoie?

 

Pentru calculul unei rețete aveti nevoie doar de ingredientele care intră în rețetă, cantitățile acestora și gramajul finit al preparatului dumneavoastră. Puteți găsi ingredientele folosite de dumneavoastră în baza noastră cu peste 50.000 ingrediente, dintre care 8.000 cu etichetă completă. Găsiți aici un exemplu de calcul pentru o rețetă.

Cum procedez dacă nu găsesc un ingredient în baza de date?

 

Daca un ingredient folosit de dumneavoastră nu se regăsește în baza noastră de date, îl puteți adăuga în secțiunea de ingrediente personalizate. Găsiți aici  un exemplu pentru adăugarea unui ingredient personalizat.

Ce trebuie să adaug în secțiunea “Categorii”?

 

În secțiunea “Categorie” adaugați toate categoriile meniului dumneavoastră, de exemplu: Aperitive, Ciorbe, Fel principal, Garnituri, Desert, etc.

Cum pot afla ce alergeni și/sau aditivi are un ingredient?

 

În cele mai multe cazuri aditivii se regăsesc în ingredientele cumpărate de la furnizori, nu sunt adăugați de către bucătar în preparate. Astfel, pentru a identifica aditivii unui ingredient trebuie sa ne uităm pe eticheta acestuia, unde vom găsi atât aditivii cât și alergenii prezenți. În baza noastră de date găsiți peste 8.000 de ingrediente cu descrierea completa inclusiv aditivii si alergenii, acestea fiind semnalate cu următoarea iconiță “📝“. Dacă unul din ingredientele dumneavoastră nu se regăsește în baza noastră de date, poate fi adăugat în secțiunea de “Ingrediente personalizate”, iar în partea de descriere adăugați eticheta produsului(ingrediente, aditivi și alergeni). Nu uitați să îngroșați ingredientele care conțin alergeni.

Cum pot exporta declarația nutrițională în format electronic?

 

Puteți exporta fiecare rețetă sau întreg meniul în format PDF, exact ca în exemplul de aici. Suplimentar, puteți descărca codul QR care duce la meniu digital interactiv. Dacă doriți să vedeți cum arată un meniu digital creat de Nutrinest puteti da click aici.

Cum pot rearanja rețetele în ordinea dorită?

 

Dacă dorești să rearanjezi ordinea categoriilor sau a rețetelor poți proceda ca in exemplul de aici.

Cum pot proceda dacă vreau să ascund anumite ingrediente din rețete?

 

Dacă aveți rețetele casei, secrete, și doriți să ascundeți anumite ingrediente puteți face asta prin ștergerea lor din descriere, după salvarea rețetei. Descrierea generată de aplicația noastră este complet editabilă și vă dă posibilitatea să ștergeți anumite ingrediente sau doar brandul acestora.

Cum pot rearanja rețetele în ordinea dorită?

 

Dacă dorești să rearanjezi ordinea categoriilor sau a rețetelor poți proceda ca in exemplul de aici.

Pot încerca aplicația gratuit?

Da, puteti încerca aplicația gratuit. Am introdus o perioada de 3 ore pentru a testa și a te familiariza cu aplicația inainte de a lua deciza de cumparare

Hai alături de noi și testeaza gratuit

bottom of page